جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب

این جشنواره به صورت دو سالانه برگزار می‌شود که نخستین دوره آن سال ۱۴۰۰ و دومین دوره در سال ۱۴۰۲ برگزار شد .


جهان، پیچیده در اسراری است که گاه با علم و گاهی با هنر رمزگشایی می‌شود. در این جشنواره، علم و هنر در کنار هم قرار گرفته‌اند؛ همان‌طور که جهان و انسان ترکیبی از عقل و عشق هستند. دوستداران نجوم می‌توانند در دو بخش مقاله و عکاسی نجومی به رقابت بپردازند و در این رویداد منحصربه‌فرد شرکت کنند.

هدایت به صفحه آرشیو جشنواره ۱۴۰۰
هدایت به صفحه آرشیو جشنواره ۱۴۰۲
اهداف و ضرورت جشنواره

برگزاری نشست‌ها، همایش‌ها و جشنواره‌های علمی از راه‌های موثر در معرفی و ترویج علم است که باعث ایجاد انگیزه برای تحصیل هدفمند علم و افزایش حس پژوهش در افراد می‌گردد. دراین‌میان پرداختن به علم نجوم، نقشی مضاعف و تعیین‌کننده ایفا می‌کند؛ هرچند پشتوانه و اساس مباحث نجومی، علوم فیزیک و ریاضی است؛ اما پیوندهای تنگاتنگ این علم با علومی چون شیمی و زیست‌شناسی در کنار علوم مهندسی و تکنولوژی، ضرورت و اهمیت ترویج آن را مشخص می‌سازد؛ ازاین‌رو برگزاری گردهمایی‌ها و نشست‌های نجوم پایه، نه‌تنها بستر پرورش و رشد علوم دیگر را فراهم می‌کند؛ بلکه زمینه را برای توسعه همه جانبه در کشور مساعد می‌سازد.

نظر به اهمیت موضوع، مرکز آموزش نجوم ادیب طرح برگزاری یک گردهمایی، ویژه کلیه علاقه‌مندان به علم نجوم در سطح ملی را به شورای سیاست‌گذاری سازمان فرهنگی، ‌اجتماعی‌ و ورزشی شهرداری اصفهان پیشنهاد کرد و برگزاری اولین دوره این جشنواره، پس از بررسی کلیه جوانب، در سال ۱۴۰۰ مصوب گردید.

همچنین برای اینکه ۱۶ آذرماه سال ۱۳۹۸، جامعه دانشگاهی، علمی و نجومی کشور، گوهری از گوهرهای علمی؛ مردی تاثیرگذار در تاسیس مرکز آموزش نجوم ادیب، استاد گرانقدر پروفسور احمد کیاست‌پور را از دست داد، مقرر شد این گردهمایی با یادمان و بزرگداشت این استاد فقید همراه باشد.

پس از استقبال مردم از نخستین جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب، فراخوان دومین دوره این جشنواره در سال ۱۴۰۲ اعلام شد.

ترویج علم و دانش در حوزه علم نجوم و ستاره‌شناسی، ایجاد انگیزه برای کسب دانش به‌ویژه در میان نوجوانان وجوانان، ایجاد پویایی و نشاط اجتماعی و بهره‌مندی از سرمایه‌های اجتماعیِ الهام‌بخش، از جمله اهداف این جشنواره است.