فهرست مطالب آرشیو جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب ۱۴۰۲

گزارش دومین جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب

مرکز آموزش نجوم ادیب، از قدیمی‌ترین و معتبرترین مراکز ترویج و پژوهش علم نجوم در ایران است که در بهمن ماه ۱۴۰۲ با رونمایی از پوستر دومین جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب، اقدام به برگزاری این دو سالانه نمود. دبیر اجرایی جشنواره، مهری نقوی بود و دکتر سروش شاکری، دبیری کمیته علمی جشنواره را بر عهده داشت. مهدی رحیمی نیز دبیر بخش عکاسی دومین جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب بود.

جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب به دانشگاه‌ها و مراکز علمی رسید

ترویج نجوم در دانشگاه‌ها از اهداف این جشنواره است و دانشگاه صنعتی اصفهان نیز از همراهان این جشنواره بود. از طریق اتوماسیون دانشگاه، پوستر و برنامه‌های جشنواره برای سی دانشگاه در سراسر کشور ارسال شد و دانشگاه‌ها نیز با انعکاس این جشنواره در فضای مجازی با مرکز نجوم ادیب همکاری کردند.

از دیگر مخاطبان این جشنواره، منجمان آماتور بودند و انجمن‌های نجوم کشور مانند تبریز، انجمن نجوم نیشابور، انجمن نجوم کاشان و همچنین رصدخانه‌ها مثل رصدخانه دانشگاه بیرجند با مرکز نجوم ادیب همکاری داشتند و با اطلاع‌رسانی در فضای مجازی از این جشنواره حمایت کردند.

رویدادهای آموزشی دومین جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب

از رویدادهای آموزشی این جشنواره، می‌توان به کارگاه‌های آن اشاره کرد که با هدف ارتقای علمی و ایجاد فرصت‌های برابر آموزشی برای علاقه‌مندان به شرکت در جشنواره برگزار گردید؛ این کارگاه‌ها که به صورت رایگان و برخط، بود عبارت‌اند از: «گارکاه تحلیل داده‌ها و تصاویر نجومی» با تدریس دکتر سروش شاکری، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان، «استانداردهای پژوهش و نگارش مقاله‌های علمی» با تدریس دکتر سیاوش ایرانپور، پژوهشگر علوم و فناوری فضایی و همچنین «کارگاه آشنایی با عکاسی نجومی» با تدریس خسرو جعفر زاده، مدرس و عکاس نجومی.

رویداد هنر و آسمان

رویداد هنر و آسمان نیز به عنوان یکی از بخش‌های جنبی دومین جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب، برگزار شد تا علاقه‌مندان در بخش‌های نقاشی، حجم و تندیس به رقابت بپردازند. این رویداد در نوع خود، منحصربه‌فردبود؛ زیرا علم نجوم و هنر را به هم پیوند می‌داد و پیش از این، جشنواره‌ای برای رقابت و نمایش فعالیت‌های هنرمندان کشور در عرصه نجوم وجود نداشت.

مرکز آموزش نجوم ادیب در سال ۱۴۰۱، رویدا هنر و آسمان را به صورت برنامه‌ای مستقل برگزار کرد و پس از استقبال از این برنامه، تصمیم بر آن شد که این رویداد در سال ۱۴۰۲ به عنوان یکی از بخش های جنبی دومین جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب، با همکاری دانشگاه هنر اصفهان برگزار گردد.

اختتامیه دومین جشنواره نجوم ادیب.

اختتامیه دومین جشنواره نجوم ادیب با حضور جمعی از اساتید بنام نجوم و عکاسی نجومی از سراسر کشور با همراهی علاقه‌مندان در تاریخ پنجشنبه ۲۷ اردیبشهت ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۸ الی ۲۰:۳۰ ، مصادف با هفته و روز جهانی نجوم در سالن کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان، برگزار گردید و با معرفی برگزیدگان بخش‌های هنر و آسمان، عکاسی نجومی و مقاله به کار خود پایان داد. برنامه‌های اختتامیه عبارت بود از:

  • قرائت پیام شهردار اصفهان، جناب آقای دکتر علی قاسم‌زاده
  • سخنرانی معاون فرهنگی‌هنری سازمان اجتماعی‌ورزشی شهرداری اصفهان، جناب آقای بکتاشیان
  • قرائت پیام جناب پروفسور یوسف ثبوتی
  • سخنرانی علمی جناب آقای دکتر معین مصلح، رئیس انجمن نجوم ایران با موضوع نجوم، علوم شهروندی و نقش دانشوندی
  • ارائه گزارش‌های دبیران اجرایی، علمی و عکاسی جشنواره که به ترتیب توسط سرکار خانم مهری نقوی، جناب آقای دکتر سروش شاکری و جناب آقای مهدی رحیمی انجام شد.
  • اجرای موسیقی همراه با پخش فیلم نجومی توسط استاد امیرحسین حبیبی
  • اجرای مسابقه
  • تقدیر از برگزیدگان و داوران جشنواره
  • برگزاری نمایشگاه آثار عکاسی منتخبان جشنواره
  • رونمایی از پوستر جایزه پروفسور کیاست‌پور

رونمایی از پوستر جایزه پروفسور کیاست‌پور از دیگر بخش‌های آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب بود که به طور ویژه اجرا شد. این رویداد، برای نخستین بار در کشور، برای پاسداشت زحمات و تلاش‌های پروفسوراحمد کیاست‌پور در علم نجوم و یادمان ایشان به عنوان شخصیتی تاثیرگذار در رشد، تعالی نجوم و توسعه مرکز نجوم ادیب اصفهان و با هدف ترویج علم نجوم، تشویق و تجلیل جوانان تلاشگر و مروج علم نجوم برگزار می‌شود. این جایزه، ویژه جوانانی است که برای ترویج علم به خصوص علم نجوم تلاش می‌کنند.

برگزیدگان دومین جشنواره ملی نجوم ادیب

جشنواره در بخش‌های مقالات پژوهشی، عکاسی نجومی و هنر برگزار گردید و مقالاتی از دانشگاه‌های سراسر کشور مثل دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه زنجان همچنین از شهرهای مختلفی مانند اهواز، سیستان و بلوچستان، اصفهان و … به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. حدود ۳۰۰ قطعه عکس نیز در بخش عکاسی نجومی به دبیرخانه جشنواره رسید. اسامی برگزیدگان نهایی بدین شرح است:

در بخش مقالات پژوهشی دانش‌آموزی، آتوسا عمرانیان با مقاله «کشف جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب در مورد گردش دو سیاره به دور کوتوله‌های سفید» حائز رتبه برتر شد.

در بخش مقالات پژوهشی دانشجویی و آزاد، پریا خادمی با مقاله «تقویم طلوع و غروب خورشید در افق مریخ»، الهام مولوی با مقاله «شبیه سازی سه بعدی تحولات شبه پایدار میدان مغناطیسی تاجی و الگوی شرار‌‌ه‌های خورشیدی» و امیرمسعود جنت با مقاله «اثر درخشندگی در تابش ابرنواخترها» رتبه‌های اول تا سوم را از آن خود کردند. در این بخش ۱۲ اثر پژوهشی نیز در قالب پوستر علمی ارائه گردید.

در رشته عکاسی، بخش عمق آسمان، حسن عبدالله آبادی، رسول سلطانی متین و مصطفی جوکار رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند و علی رحیمی، امیر ارمغان و مصطفی جوکار شایسته تقدیر شدند.

در رشته عکاسی، بخش منظومه شمسی، مجتبی بذرافشان، علی رحیمی و امیر ارمغان حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند و مجید الهی و محسن هارون رشیدی شایسته تقدیر شدند.

در رشته عکاسی، بخش آسمان شب، امین صفری، محمدعلی حدادها و حسن محمدعمویی برگزیدگان اول تا سوم و علیرضا آقایی میبدی، مهدی اکبریان و علی حسن‌زاده شایسته تقدیر شدند.

در رشته عکاسی، بخش تایم لپس، امیر ارجمندی، حمیدرضا اسماعیل و حمیدرضا سوهانکار رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند و حسن عبدالله‌آبادی و علیرضا موسوی شایسته تقدیر شناخته شدند.

در رویداد هنر و آسمان نیز گلنوش طاهریان، محمدعلی نهاوندیان‌پور و ساغر عطایی، حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند.

آثار برگزیده جشنواره ۱۴۰۲

آثار برگزیده جشنواره ۱۴۰۲

  • رتبه اول:
    • پریا خادمی با مقاله «تقویم طلوع و غروب خورشید در افق مریخ»
  • رتبه دوم:
    • الهام مولوی با مقاله «شبیه سازی سه بعدی تحولات شبه پایدار میدان مغناطیسی تاجی و الگوی شرار‌‌ه‌های خورشیدی»
  • رتبه سوم:
    • امیرمسعود جنت با مقاله «اثر درخشندگی در تابش ابرنواخترها»

نفر اول – مجید بذرافشان


نفر دوم – علی رحیمی

نفر سوم – امیر ارمغان

شایسته تقدیر –

مجید الهی

 

محسن هارون الرشیدی

 

 

 

نفر اول- امین صفری

نفر دوم – محمدعلی حدادها

نفر سوم حسن محمد عمویی

شایسته تقدیر-
علی حسن زاده

علیرضا آقایی میبدی

و مهدی اکبری

 

 

نفر اول – حسن عبدالله آبادی

نفر دوم – رسول سلطان متین

نفر سوم – مصطفی جوکار

شایسته تقدیر –

امیر ارمغان

علی رحیمی

مصطفی جوکار