رصد عمومی ادیب اصفهان

رصدهای عمومی مرکز نجوم ادیب از ابتدای تأسیس مرکز به شکل‌های مختلف و با عناوین گوناگونی مانند رصد آسمان اصفهان، رصد آسمان شب، زیر آسمان اصفهان، رصد عمومی و… برگزار می‌گردیده است و در حال حاضر با عنوان رصد عمومی شب تاب شو، به‌صورت هرماه یک برنامه در نقاط و مکان‌های مختلفی از شهر اصفهان اجرا می‌گردد.

هدف از برگزاری این برنامه، غنی‌سازی اوقات فراغت سالم، ترویج علم نجوم، گوشزد نمودن به شهروندان برای حفظ حقوق آسمان و سلامت‌سازی تفریح شهروندان است. این برنامه به دنبال افزایش آگاهی مردم از شکوه آسمان بیکران است که لذت سر به هوا بودن را به مردم ارزانی می‌دارد.

گفتنی است در کنار رصد آسمان، بخش‌های دیگری نیز اجرا می‌شود. این بخش‌ها شامل موارد زیر است:

  • کودک و نجوم: در این بخش، با بهره‌گیری از بازی، نمایش، دست‌سازه‌ها و هنر، کودکان با علم اخترشناسی آشنا می‌شوند.
  • بخش نرم‌افزارهای نجومی: آشنایی و معرفی نرم‌افزارهایی که در علم نجوم، به‌ویژه در رصد، کاربرد دارند.
  • بازی، آزمایش و سرگرمی: در این بخش، بازی‌های نجومی مانند موشک زمین-ماه، مار و پله نجومی، صورت فلکی‌های دوختنی، بوم نقاشی آسمان، آزمایش‌های اخترفیزیک و اخترشیمی، سنگ‌های آسمانی، ترازوهای دیجیتال سیاره‌ها، تابلوی فصول، صفحه خمش زمان و فضا، سیاه‌چاله و… برای گروه‌های سنی کودک تا بزرگسال اجرا می‌گردد.
  • نمایش سه‌بعدی فیلم‌های آسمان با عنوان نجوم در بعد سه و کیهان‌نوردی.
  • بخش‌های گفت‌وگو محور مانند نجوم و ادبیات، معماری و نجوم، موسیقی و نجوم، هنر و نجوم، اسطوره‌ها در ستاره‌شناسی، کیهان‌شناسی و…
  • ارائه‌های آموزشی-عملی: آشنایی با اهله ماه، اعتدالین و انقلابین، چگونگی پیدایش شب و روز و…
  • پرسش و پاسخ: در این بخش، با حضور کارشناس نجوم، به پرسش‌های شهروندان پاسخ داده می‌شود.
  • دورهمی ستاره‌ها: این بخش به‌صورت ویژه برگزار می‌شود و فرصتی است برای دیدار دانش‌آموختگان قدیمی مرکز و اساتید به‌منظور تازه کردن دیدارها، گپ‌وگفت صمیمانه، خاطره‌بازی و گاه پاسخگویی به سؤالات شرکت‌کنندگان در برنامه.

در برنامه رصد عمومی شب تاب شو، تلاش می‌شود که در هر برنامه، یک بخش خلاق و نو، متناسب با موضوع یا رویداد نجومی همان ماه، طراحی و اجرا گردد. مهم‌ترین شاخصه رصدهای عمومی، بهره‌مندی از کارشناسان مرکز و نیروهای داوطلب اجرایی از نجوم‌آموزان است که با عشق و علاقه، در هر بخش، همراه با دبیر اجرایی برنامه، در مدت ۲ تا ۵ ساعت، تلاش می‌کنند لحظات مفید و غنی علمی برای شهروندان ایجاد کنند.